I samarbeid med R&D fra Adidas, utviklet vi en tjeneste der man kan reparere og videreselge tøy og sko fra Adidas som et svar på deres målsetning å drive en sirkulær økonomi. For å igangsette denne tjenesten vil man lansere reparerbare sko, som man kan fikse i konseptbutikken når behovet melder seg. Når man fikser sko eller klær får man sydd inn striper på Adidaslogoen som skal signalisere at du har fikset tøyet istedet for å kjøpe nytt, som et standpunkt som man kan være stolt av og for å skape  tilhørighet i et miljø. 


AHO 2017 GK4 Design
Av Kaya Sammerud, Markus Gundersrud, Martin Pangy Rojas P. Bøckman
Samarbeidspartnere: R&D Adidas
Tjenestedesign
I tjenesten får man kjøpt reparerbare sko (Fixables), repareshopen der man blir en Unique Original bruker, og får påsydd logo, og Second Hand Adidas klær.
Fixables
Evidencing mockup av original fixable info/saleswall
Second Hand
I appen får du info om plagg og vurderinger av andre som benytter seg av tjenesten. En opparbeider seg credits ved å kjøpe og reparere plagg. Denne crediten kan du benytte deg av i resten av tjenesten og kjøpe rett i appen.
Mockup av appen.
RepairShop
Unique Original logo
Venstre: Originallogo     Midten: Fargerik, tre reparasjoner       Høyre: Ensfarget, tre reparasjoner
Collab
Det blir holdt events der man inviterer kjente klesdesignere som setter sitt preg på reperasjonen for å hype konseptet og få et særeget uttrykk på plagget.
Brukereise & Tuchpoints
Back to Top